Mat i barnehagen

Fra november 2021 til mars 2022 hadde barnehagen en prøveordning med levering av varmmat og ettermiddagsmat hver dag fra leverandøren MATiBOX. Fra og med 1.april 2022 har foreldrerådet i barnehagen vedtatt å fortsette med denne ordningen.

MATiBOX er en av landets ledende leverandører av sunn og næringsrik mat til blant annet barnehager. Matkonseptet er bygget på ekte og ren mat fra lokale kjøkken og produsenter. Alle retter og menyer er basert på rene produkter, sunnhet, miljø, kortreisthet og bærekraft. 

Barnehagen får levert varmmat hver dag, og brød med pålegg til ettermiddagsmat. I tillegg kjøper barnehagen inn frukt og melk som barna får servert hver dag. 

Mandager får vi som regel en turmeny/bålmeny da vi har turdag denne dagen. De andre dagene i uken får vi levert tre varme middager og en suppemeny. Menyene varieres fra uke til uke. 

Barna i vår barnehage får da levert mat til alle måltider, bortsett fra frokost. Det er mange som spiser frokost hjemme, men de som ønsker å spise i barnehagen tar med dette selv. 

Det å få maten ferdig levert hver eneste dag gjør at personalet bruker mindre tid på kjøkkenet daglig, og vil ha mer tid til å være sammen med barna på avdelingen. Dette har vært veldig positivt for barnegruppene, i tillegg til personalgruppen og det er vi svært fornøyde med!